#پاسخ_شبهه #شفا
#تربت #امام_حسین_علیه_السلام
پاسخ حلی (قسمت دوم):
روایات فراوانی در رابطه با شفابخش بودن تربت کربلا از اهل بیت علیهم السلام نقل شده است. نکته ایی که در اینجا حائز اهمیت می باشد آنست که اهل بیت علیهم السلام برای اثر بخش بودن تربت امام حسین علیه السلام شروطی را ذکر نمودند، که به جهت اختصار به چند نمونه از آن اشاره می نماییم:
1 تربت أخذ شده از محدوده ایی باشد که اهل بیت علیهم السلام حدود آن را مشخص نمودند.
2 یقین و اعتقاد به شفا بخش بودن آن داشته باشد.
3 شخص باید معتقد باشد شفایی که در تربت قرار داده شده است، به اذن و اراده الهی می باشد.
بنابراین با رعایت و توجه به چنین آداب و شرایطی، به اذن و اراده الهی تربت کربلا اثر بخش خواهد بود. با توجه به این نکته (اذن و اراده الهی) باید گفت:
همانطور که همه می دانیم خداوند متعال همه ی امور عالم و بندگانش را بر اساس مصلحت و حکمت خویش انجام می دهد. در نتیجه در این مورد هم خداوند متعال اگر مصلحت بداند تربت کربلا را برای فردی که از آن استفاده نموده شفا قرار می دهد. و اگر چنین امری را به مصلحت فرد نداند، اثر بخش بودن تربت کربلا را اراده نمی کند. و علاج آن شخص را از طریق مراجعه به دکتر و بیمارستان ها قرار می دهد.
دقیقا شبیه به همین موضوع را می توانیم در نحوه استجابت دعاها و طلب حاجات از خداوند متعال مشاهده نماییم. مثلاً شخصی در مقام دعا برای رفع بیماریش از خداوند طلب شفا می کند. ولی خداوند متعال با اینکه قادر مطلق است در نهایت بنابر حکمت و مصلحتش عین حاجت آن فرد را برآورده نمی کند.(بشرطی که از جانب آن شخص موانعی همچون گناه که موجب عدم استجابت دعا بوده ایجاد نشود.)
کلام آخر:
در نتیجه بخاطر جهل مان نسبت به حکمت الهی که نمی دانیم چه راهی را برای شفای ما قرار داده است، به همین دلیل علاوه بر استفاده نمودن از تربت کربلا به دکتر هم برای معالجه مراجعه می نماییم.
مشکات هدایت